Розподіл температури в тілі при тепловиділенні по еліптичній області - Сушко, О.П. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
Сингулярним інтегральним рівнянням з полярним ядром описано температурне поле в тілі, зумовлене тепловиділенням по еліптичній області. Наведено точний розв'язок цього рівняння, якщо його права частина є поліномом, і аналітично-числовий - для довільної правої частини. Досліджено вплив зміни ексцентриситету еліпса на розподіл температури в тілі. Сингулярным интегральным уравнением с полярным ядром описано температурное поле в теле, вызванное тепловыделением по эллиптической области. Приведено точное решение этого уравнения, когда его правая часть является полиномом, и аналитически-численное решение для произвольной правой части. Исследовано влияние изменения эксцентриситета эллипса на распределение температуры в теле. Temperature field in a body, caused by heat emission in a elliptical domain, has been determined. The influence of change of domain on the temperature distribution has been studied. It has been defined that stresses are compressible in the vicinity of heat emission domain and tensile near the body surface.