Warunki medycznych badań naukowych i kształcenia lekarzy we Lwowie w latach 1918-1946 - Srogosz, T.; Morozova, O. (Історичний архів. Наукові студії, 2014)
Recenzja monografii: Wojtkiewicz-RokW. Lata chwały i dni grozy. Studia nad dziejami Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jana Kazimierza we Lwowie. (Toruń, 2012). Рецензія на монографію: Войткевич-РокВ.Роки успіхів і дні невдач. Дослідження історії лікарського відділення Університету Яна Казимира у Львові. (Торунь, 2012). Рецензия на монографию: Войткевич-РокВ.Года успехов и дни неудач. Исследование истории врачебного отделения Университета Яна Казимира во Львове. (Торунь, 2012).