Геодезичні деформації поверхонь, що зберігають грасманів образ - Федченко, Ю.С. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
Досліджено геодезичні деформації поверхонь, що зберігають грасманів образ. Знайдено основну систему рівнянь таких деформацій, вивчено випадок афінних деформацій. Показано, що поверхні обертання допускають лише афінні деформації. Исследуются геодезические деформации поверхностей, которые сохраняют грассманов образ. Найдена основная система уравнений таких деформаций, изучен случай аффинных деформаций. Показано, что поверхности вращения допускают лишь аффинные деформации. Geodesic deformations of surfaces which save Grassmanian image are studied. The basic system of equations for this deformations is found. The case of affine deformations is studied. It is proved that the surfaces of rotation permit affine deformations only.