Національна політика у резолюціях і рішеннях з’їздів, конференцій та пленумів ЦК Комуністичної партії України (1943-1982 рр. ) - Баликін, І.І. (Історичний архів. Наукові студії, 2014)
Розглянута офіційна позиція радянської влади у сфері національної політики
протягом 1943-1982 рр., проаналізовано резолюції і рішення з’їздів, конференцій та
пленумів ЦК Комуністичної партії України. Виокремлено документи центральної влади в
УРСР, які стосуються національної політики. На їх основі охарактеризовано особливості
впровадження національної політики партії в УРСР. Рассмотрена официальная позиция советской власти в сфере национальной
политики в течение 1943-1982 гг., проанализированы резолюции и решения съездов,
конференций и пленумов ЦК Коммунистической партии Украины. Выделены документы
центральной власти в УССР, касающиеся национальной политики. На их основании
охарактеризованы особенности внедрения национальной политики партии в УССР. The study deals the official position of the Soviet power in field of national policy during
1943-1982 years, the resolutions and decisions of congresses, conferences and plenums of the
Central Committee of the Communist Party of Ukraine are analyzed. The documents relating
the national policy of central government in the Ukrainian SSR were allocated. On their basis
were made the characteristic features of implementation of national policy of the Party in the
Ukrainian SSR.