Вплив союзу руського народу на ускладнення російсько-єврейських взаємовідносин на Волині на початку ХХ ст. - Цецик, Я.П. (Історичний архів. Наукові студії, 2014)
З’ясовано національний склад населення Волинської губернії наприкінці ХІХ – на
початку ХХ ст. Досліджено політику урядів щодо євреїв, які проживали у Російській імперії й
на Волині. Проаналізовано роль чорносотенного СРН на ускладнення міжнаціональних
відносин у цьому регіоні. Выяснено национальный состав населения Волынской губернии в конце XIX – начале
ХХ в. Исследовано политику правительств в отношении евреев, проживавших в Российс-
кой империи и на Волыни. Проанализирована роль черносотенного СРН в осложнении
межнациональных отношений в регионе. It was found ethnic composition of the population of Volyn province late 19 – early 20 century. Studied government policies in respect of Jews living in the Russian Empire and in Volyn When analyzing the causes of complications of Russian-Jewish relations in Volyn thoroughly clarified political position regarding this ethnic group the black hundreds, the NRC and its role in complicating them.