Про спеціальні квазіфільтри в мультиплікативному моноїді натуральних чисел - Олійник, Р.М. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
Вводяться поняття σ-скруту в категорії S-полігонів над моноїдом S та відповідного йому σ-квазі-фільтра в моноїді S. Описано ріссові конґруенції на моноїді натуральних чисел з операцією множення. На основі цього опису побудовано деякі класи σ-квазі-фільтрів в моноїді (N, •). Основні результати статті містяться в теоремах 2, 3 і 4. Вводится понятие σ-скручения в категории S-полигонов над моноидов S и соответствующего ему σ-квази-фильтра в моноиде S. Описаны риссовы конгруенцииі на мультипликативном моноиде натуральных чисел. На основе этого описания построены некоторые классы σ-квази-фильтров в моноиде (N, •). Основные результаты статьи содержатся в теоремах 2,3 и 4. In this paper, we introduce the concept of s-torsion theory in the category S -system to monoid S and his σ-quasi-filter on a monoid S . We described Riesz congruencies on the multiplication monoid to the natural numbers. On the base of this description we established some classes of σ-quasi-filter on a monoid (N, •). The main results of this paper are in the theorems 2, 3 and 4.