Симетричні степені та абсолютні екстензори в асимптотичній категорії - Шукель, О.Б. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
Доведено, що функтор симетричного степеня в асимптотичній категорії зберігає клас абсолютних екстензорів для класу власних метричних просторів скінченного асимптотичного виміру Ассуада-Нагати. Доказано, что функтор симметрической степени в асимптотической категории сохраняет класс абсолютных экстензоров в классе собственных метрических пространств конечной асимптотической размерности Ассуада-Нагаты. It is proved that the symmetric power functor in the asymptotic category preserves the class of absolute extensors for the class of proper metric spaces of finite asymptotic Assouad-Nagata dimension.