Катодний матеріал на основі легованого бінарними сполуками діоксиду титану - Гуменюк, Л.М.; Вишиванюк, М.В.; Остафійчук, Б.К.; Будзуляк, І.М.; Ільницький, Р.В.; Сегін, М.Я.; Гамарник, А.М. (Физическая инженерия поверхности, 2011)
В роботі досліджені особливості поведінки бінарних сполук MnO₂, MgF₂ та ZnF₂ рутильної структури, впроваджених в анатазну форму діоксид титану ТіО₂. За допомогою електро-хімічного аналізу показано, що домішки MnO₂, MgF₂, крім ZnF₂ покращують енергетичні характеристики ТіО₂ як катодного матеріалу літієвих джерел струму. В работе исследованы особенности поведения бинарных соединений MnO₂, MgF₂ и ZnF₂ рутильной структуры, внедренных в анатазну форму диоксид титану ТіО₂. С помощью электро-химического анализа показано, что примеси MnO₂, MgF₂ кроме ZnF₂ улучшают энергетические характеристики ТіО₂ как катодного материала литиевых источников тока. In this article investigations behavior of the binary compounds of rutile crystallization MnO₂, MgF₂ and ZnF₂ implemented in the anatase crystalline structure of titanium dioxide TiO₂. It is shown by electrochemical analysis that admixtures MnO₂, MgF₂, besides ZnF₂ improve energy characteristics of titanium dioxide as cathode material of lithium power sourсes.