Оценка эффективности методов дооперационной профилактики ранних осложнений зубной имплантации - Апухтин, Ю.П.; Кириченко, В.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
В клініці проведено обстеження і хірургічне лікування 128 хворих у віці від 35 до 50 років із
частковою вторинною адентиєю.Клінічні групи сформовані із розрахунку: 1-а (контрольна) група 42
пацієнта у яких доопераційна підготовка тканин до імплантації не проводилась; 2-а (контрольна) група
(36 людин) – односеансна вакуум-терапія за 7-8 діб до імплантації, 3-я (основна) група (50 пацієнтів)
– одноразово впливавали електрофорезом ербісола за добу до зубної імплантації. Аналіз клінічних та
біохімічних показників ротової рідини у післяопераційному періоді дозволив встановити, що у пацієнтів
в 1-й групі виражений дисбаланс в біохімічній активності ротової рідини спостерігали до 7-ї, у 2-й групі
– до 7-ї, а в 3-й групі сниження показників зберігалися тільки до 3-х діб спостережень. The clinic survey and surgical treatment of 128 patients aged 35 to 50 years with partial secondary
edentulous. Clinical groups are formed on the basis of: 1 (control) group of 42 patients whose preoperative
tissue for implantation was not carried out, and 2 (control) group (36 persons) - single vacuum therapy for 7-
8 days before implantation, and 3 (main) group 56 patients - single exposure electrophoresis Erbisol day
before to dental implantation. Analysis of clinical and biochemical indicators of oral liquid in the postoperative
period revealed that patients in group 1 marked imbalance in the biochemical activity of oral fluid was observed
up to 7, in group 2 studies - up to 10, and 3 group declines persisted only up to 3 days of observation.