Історія виготовлення зварних конструкцій атомних електростанцій - Корнієнко, О.М.; Літвінов, О.П. (Питання історії науки і техніки, 2010)
Досліджується історія розробки матеріалів та технології зварювання вузлів атомних електростанцій. Відзначено роль інститутів АН УРСР в дослідженнях та вирішенні проблем атомної енергії. Исследуется история разработки конструкционных материалов и технологии сварки узлов атомных электростанций. Отмечена роль институтов АН УССР в исследованиях и решении проблем атомной энергетики. The history of development of structural materials and progress of welding technologies for assembly of nuclear power stations components are analyzed. The role of institutes of Academy of sciences in investigations and solving of problems of nuclear-power engineering are noted.