Церковне історико-археологічне товариство Таврійської єпархії - Каліновський, В.В. (Питання історії науки і техніки, 2010)
У статті розглянуто становлення першої в Криму церковно-археологічної організації - Церковного історико-археологічного товариства Таврійської єпархії. Виявлено коло його учасників, відбиті принципи роботи установи і її музею. Досліджено історію створення Товариства. В статье рассмотрено становление первой в Крыму церковно-археологической организации – Церковного историко-археологического общества Таврической епархии. Выявлен круг его участников, отражены принципы работы учреждения и его музея. Исследована история создания Общества. The article discussed the formation of the first church in the Crimea and archaeological organizations – Church History and Archaeological Society of Taurical diocese. Identified a range of its participants, reflects the principles of the institution and its museum. Was discovered the creation of the Society.