Історія автомобіля в Україні - Язвінська, О.М. (Питання історії науки і техніки, 2010)
В статті представлені основні аспекти еволюції автомобільного транспорту. Розглянуті історичні корені його появи і розвитку в Україні та світі, роль у створенні необхідних умов для ефективного функціонування суспільного виробництва і комплексного розвитку усіх його галузей в сучасних умовах. В статье представлены основные аспекты эволюции автомобильного транспорта. Рассмотрены исторические корни его появления и развития в Украине и мире, роль в создании необходимых условий для эффективного функционирования общественного производства и комплексного развития всех его областей в современных условиях. In this article the basic aspects of evolution of automobile transport are submitted. Historical roots of its occurrence and development in Ukraine and the world, a role in creation of necessary conditions for effective functioning a social production and complex development of all of its areas in modern conditions are considered.