С.П. Кулжинський та К.К. Гедройц: з історії творчих взаємин - Черниш, О.О. (Питання історії науки і техніки, 2010)
У статті представлені результати історико-наукового дослідження співпраці на науковій ниві двох талановитих вчених у галузі агрохімії та ґрунтознавства С.П. Кулжинського та К.К. Гедройца. В статье представлены результаты историко-научного исследования сотрудничества на научной ниве двух талантливых ученых в отрасли агрохимии и почвоведения С.П. Кулжинского и К.К. Гедройца. In article results of historical and scientific research of two talented scientists - S.P. Kulzhinsky and K.K. Gedrojts – which have cooperated in agrochemistry and soil science are presented.