Нове ґрунтовне дослідження з історії православної церкви професора Валерія Ластовського - Непомнящий, А.А. (Питання історії науки і техніки, 2010)
Рецензія на книгу: Ластовський В.В. Між суспільством і державою: Православна церква в Україні наприкінці XVII – у XVIII столітті в історії та історіографії / Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник; передм. Г.Д. Казмирчука.– К., 2008. – 496 с.