Геометрично нелінійне поперечне деформування податливої до трансверсального стиснення пластини-смуги - Марчук, М.В. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
Наведено рівняння уточненої теорії геометрично нелінійного деформування податливих до трансверсальних зсуву та стиснення пластин. Одержано в замкненому вигляді розв'язок задачі про поперечне деформування жорстко защемленої на торцях пластини-смуги за дії рівномірно розподіленого навантаження. Проаналізовано вплив параметра податливості до стиснення на її деформативність. Приведены уравнения уточненной теории геометрически нелинейного деформирования податливых к трансверсальным сдвигу и сжатию пластин. Получено в замкнутом виде решение задачи о поперечном деформировании жестко защемленной на торцах пластины-полосы при действии равномерно распределенной нагрузки. Выполнен анализ влияния параметров податливости к сжатию на ее деформативность. An equation of refined theory for geometrically nonlinear strain of plates pliable to transversal shear and compression is presented. The solution of the problem on transversal strain of a plate-strip hold rigidly on the ends under uniformly distributed load is obtained in a closed form. The analysis of influence of parameters of compression pliability on the deformability is made.