Інвестиційне забезпечення економічного розвитку України - Борейко, В.І. (Вісник економічної науки України, 2014)
Досліджено положення теоретичних концепцій та рекомендації вчених, які створення сприятливого середовища для залучення інвестицій розглядають як основу для забезпечення динамічного розвитку економіки; проведено аналіз динаміки і структури іноземних та загальних капітальних інвестицій в економіку України; розглянуто досвід іноземних країн із залучення на свою територію фінансових ресурсів інших країн; запропоновано заходи для створення сприятливого середовища з метою залучення інвестицій в економіку України. Исследованы положения теоретических концепций и рекомендации ученых, которые создание благоприятной среды для привлечения инвестиций рассматривают как основу для обеспечения динамичного развития экономики; проведен анализ динамики и структуры иностранных и общих капитальных инвестиций в экономику Украины; рассмотрен опыт зарубежных стран по привлечению на свою территорию финансовых ресурсов других стран; предложены меры для создания благоприятной среды с целью привлечения инвестиций в экономику Украины. In the article the provisions of theoretical concepts and the recommendations of scientists, who the creation an enabling environment for the involvement investment, seen as the basis for the software of dynamic development of economy are investigated; the analysis of the dynamics and structure of foreign capital and the total investment in Ukraine is conducted; the experience of foreign countries with the attract to its territory of financial resources of other countries is studied; the measuresto create an enabling environment to attract investment in Ukraine are offered.