Розподіл маси у скупченні галактик Абель 2744 - Бабик, Ю.; Елиїв, А.; Мельник, О.; Криводубський, В. (Кинематика и физика небесных тел, 2012)
На основі архівних даних рентгенівської обсерваторії Chandra досліджено розподіл мас у скупченні галактик Абель 2744 (z = 0,308). На основе архивных данных рентгеновской обсерватории Chandra исследовано распределение массы в скоплении галактик Абель 2744 (z = 0,308). The mass distribution for the galaxy cluster Abell 2744 (z=0.308 ) is investigated on the basis of archival X-ray data of the Chandra observatory.