Перші роки діяльності Харківського практичного технологічного інституту та його роль у підготовці інженерних кадрів - Сорочинська, О.Л. (Питання історії науки і техніки, 2011)
Коротко освітлена передісторія створення Харківського практичного технологічного інституту, розглянута історія його побудови і формування наукових кадрів. Приведена роль інституту в підготовці кадрів для паровозобудівної сфери. Кратко освещена предыстория создания Харьковского практического технологического института, рассмотрена история его создания и формирования научных кадров. Представлена роль института в подготовке кадров для паровозостроения. Predystoriya of creation of the Kharkov practical technological institute is briefl y lighted up, history of his creation and forming of brain-powers is considered. The role of institute is presented in training of personnels for building of locomotives.