Агентне моделювання як інструмент оцінки ефективності функціонування логістичної системи металургійного підприємства - Пивоваров, М.Г.; Шаповалов, О.М. (Вісник економічної науки України, 2014)
На підставі проведеного економічного аналізу бізнес-діяльності основних металургійних підприємств країни побудовано імітаційну модель та запропоновано нематеріальні показники (коефіцієнт інформативності, коефіцієнт інтегрованості, кінетична енергія) оцінки ефективності функціонування логістичної системи. Для дослідження зазначених показників у динаміці побудовано агентну модель, яка враховує залежність досліджуваних показників від зміни вхідних параметрів та зайнятості працівників підприємства. На основании проведенного экономического анализа бизнес-деятельности основных металлургических предприятий страны построена имитационная модель и предложены нематериальные показатели (коэффициент информативности, коэффициент интегрированности, кинетическая энергия) оценки эффективности функционирования логистической системы. Для исследования указанных показателей в динамике построена агентная модель, которая учитывает зависимость исследованных показателей от изменения входных параметров и занятости работников предприятия. Based on the economic analysis of the business activities of the main steel companies in the country, was built a simulation model, and suggests intangible parameters (coefficient of descriptiveness, the coefficient of integration, kinetic energy) evaluating the performance of the logistics system. The agent-based had built for study these indicators in dynamics, which takes into account the dependence of the investigated parameters on the change of input parameters, and the employment of employees of the enterprise.