Провідні складові механізму державного управління «Життям по-новому» (в умовах децентралізації влади) - Столяров, В.Ф.; Шинкарюк, О.В. (Вісник економічної науки України, 2014)
На основі глобального, національного та регіонального виміру людського розвитку в Україні обґрунтовано рекомендації та пропозиції щодо формування провідних складових механізму державного управління «життям по-новому». Розкрито можливості впровадження системи ППБ (Прогнозування, Програмування, Бюджетування) людського розвитку в регіонах та державі в цілому. В умовах потреби децентралізації влади визначено видаткові повноваження місцевих органів влади (область, район, місто, село, селище) в соціально-економічному розвитку регіонів та в структурі територіальних відтворювальних процесів. На основе глобального, национального и регионального измерения человеческого развития в Украине обоснованны рекомендации и предложения по формированию ведущих составляющих механизма государственного управления «жизнью по-новому». Раскрыты возможности внедрения системы ППБ (Прогнозирование, Программирование, Бюджетирование) человеческого развития в регионах и государстве в целом. В условиях необходимости децентрализации власти определены расходные полномочия местных органов власти (область, район, город, село, поселок) в социально-экономическом развитии регионов и в структуре территориальных воспроизводственных процессов. The recommendations and proposals for the formation of the leading components of the polity "life in a new way" which based on global, national and regional dimension of human development in Ukraine are substantiated in the article. Capabilities introduction of PPB (Prognostication, Programming, Budgeting) human development in the region and the country as a whole are disclosed. Expendable powers of local authorities (region, district, city, town and village) in the social and economic development of regions and territorial structure of reproductive processes in need of decentralization of power are identified.