Механізм реалізації партнерської взаємодії держави і приватного сектору - Тараш, Л.І.; Петрова, І.П. (Вісник економічної науки України, 2014)
Визначено поняття та складові механізму реалізації державно-приватного партнерства в Україні. На основі аналізу й узагальнення європейського досвіду застосування партнерської взаємодії держави і бізнесу виявлено структурні елементи механізму реалізації державно-приватного партнерства. Запропоновано шляхи вирішення проблем концептуального, методичного і практичного плану для впровадження механізму реалізації партнерської взаємодії держави та приватного сектору в Україні. Определено понятие и составляющие механизма реализации государственно-частного партнерства в Украине. На основе анализа и обобщения европейского опыта применения партнерского взаимодействия государства и бизнеса выявлены структурные элементы механизма реализации государственно-частного партнерства. Предложены пути решения проблем концептуального, методического и практического плана для внедрения механизма реализации партнерского взаимодействия государства и частного сектора в Украине. The article defines the concept and components of the mechanism for realization of the state-private partnership in Ukraine. On the basis of analysis and generalization of the European experience in the use of the state and business partnership structural elements of the mechanism for realization of the state-private partnership are identified. The ways to solve the problems of conceptual, methodical and practical character as for the use of the mechanism for the implementation of the state and private sector partnership in Ukraine are offered.