У чому полягає невідповідність методики побудови балансів “витрати-випуск” економічній теорії розширеного відтворення К. Маркса - Шаповал, М.С. (Вісник економічної науки України, 2014)
Досліджено проблеми, пов’язані з розробкою та використанням балансів “витрати-випуск”. Доведено неадекватність існуючої моделі “витрати-випуск” та її різновидів відносно економічної теорії К. Маркса. Як альтернатива розроблено та апробовано нову балансову модель “поставки-випуск”, що ґрунтується на теорії розширеного відтворення. Исследованы проблемы, связанные с разработкой и использованием балансов “затраты-выпуск”. Доказано несоответствие действующей модели “затраты-выпуск” и ее разновидностей относительно экономической теории К. Маркса. В качестве альтернативы разработана и апробирована новая балансовая модель “поставки-выпуск”, которая обосновывается теорией расширенного воспроизводства. The purpose of this paper is to investigate the problems related to the design and usage of "input-output" balances. It is proved the inadequacy of existing "input-output" model and its variants with respect to the economic theory of Karl Marx. As an alternative, it is developed and tested the new "supply-output" balance model based on the theory of expanded reproduction.