Антикризові зміни податків та зниження соціальних гарантій в Україні у 2014 р. - Ткаченко, Н.М. (Вісник економічної науки України, 2014)
Досліджено зміни податкової системи у зв’язку із кризою та фінансовою катастрофою в Україні у 2014 р., а також зниження соціальних гарантій. Скасована знижка податку на прибуток. З 1 липня 2014 р. почнуть оподатковуватися процентні доходи; встановлена прогресивна шкала ставок податку на доходи з процентів за депозитами, відбулися зміни до оподаткування доходів фізичних осіб; скасована знижка основної ставки ПДВ; відбулися зміни єдиного соціального внеску; підвищено ставки акцизного збору; встановлено нові ставки на земельні ділянки; відбулося коригування доходів, пенсій, призупинено грошові виплати. Исследованы изменения налоговой системы в связи с кризисом и финансовой катастрофой в Украине в 2014 г., а также снижение социальных гарантий. Отменена скидка налога на прибыль. С 1 июля 2014 г. начнут облагаться процентные доходы; установлена прогрессивная шкала ставок налога на доходы с процентов по депозитам , произошли изменения в налогообложении доходов физических лиц; отменена скидка основной ставки НДС; произошли изменения единого социального взноса; повышены ставки акцизного сбора; установлены новые ставки на земельные участки; произошла корректировка доходов, пенсий, приостановлены денежные выплаты. The changes in the tax system because of the financial crisis and disaster in Ukraine in 2014, and reduced social security. Cancelled discount income tax. From 1 July 2014 will be taxed interest income; established progressive scale of tax rates on income from interest on deposits have been changes to the personal income tax; canceled off the basic rate of VAT; has been a change of a single social contribution; increased rates of excise duty; set new rates of land; there was an adjustment of income, pension payments suspended.