Перетворення Лоренца в історії української наукової думки: перші виведення - Щербак, О.А. (Питання історії науки і техніки, 2011)
Розглянуті різні підходи до виведення перетворень Лоренца в роботах вітчизняних учених. Проведений їх порівняльний аналіз з роботами класиків релятивізму. Зроблені висновки про характер еволюції уявлень про перетворення Лоренца. Рассмотрены различные подходы к выводу преобразований Лоренца в работах отечественных ученых. Проведен их сравнительный
анализ с работами классиков релятивизма. Сделаны выводы о характере эволюции представлений о преобразованиях Лоренца. The problem questions of approaches to output of Lorentz
transformation laws in issues of domestic scientists are discussed in the paper. Their
comparative analysis is conducted; the conclusions about character of evolution
changes of representations about Lorentz transformation laws are made.