Розгортання мережі сільськогосподарських дослідних установ в кінці 20-х років ХХ ст. - Соколюк, Ю.О. (Питання історії науки і техніки, 2011)
У статті розглядаються питання створення галузевих дослідних установ за
роки діяльності Науково Консультаційною УРСР НКЗС (1928 – 1931 рр.), їх діяльність і значення для подальшого розвитку сільськогосподарської науки. В статье рассматриваются вопросы создания отраслевых опытных учреждений за годы деятельности Научно Консультационной НКЗС УССР (1928 – 1931 гг.), их деятельность и значение для последующего развития сельскохозяйственной науки. In this article presented the questions of
creation are examined sectorial experimental establishments in times of activity Scientifi cally-consulting Council (SCC) NKZS UKRAINE (1928 – 1931), their activity and value for subsequent development of agricultural science.