Математичне моделювання в комп'ютерній томографії з використанням вейвлетів - Литвин, О.М.; Кулик, С.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Пропонується новий метод обчислення коефiцiєнтiв Фур’є при математичному моделюваннi в комп’ютернiй томографiї тригонометричними полiномами Фур’є або Фейєра. Метод полягає в замiнi проекцiй (iнтегралiв вiд функцiї f(x, y) вздовж заданого набору напрямкiв) вiдповiдними сумами вейвлетiв. Розглянуто приклади. A new method of calculation of the Fourier coefficients for the mathematical modeling in computer tomography by trigonometric Fourier and Fejer sums is presented. In this method, projections (the integrals of a function f(x, y) along the given set of directions) are changed by wavelet sums. Examples are given.