Соціально-економічні засади виникнення та законодавчі основи діяльності Південно-Російського товариства технологів - Кушлакова, Н.М. (Питання історії науки і техніки, 2012)
Розглянуто соціально-економічні умови виникнення Південно-Російського
товариства технологів (ПРТТ). На підставі вивчення історії підготовки та
затвердження Статуту товариства з’ясовано нормативно-правову базу його
відкриття. У науковий обіг вперше введені архівні документи, що розкривають процес заснування Південно-Російського товариства технологів. Рассмотрены социально-экономические условия возникновения Южно-Русского общества технологов (ЮРОТ). На основании изучения истории подготовки и утверждения Устава общества исследована нормативно-правовая база его открытия. В научный оборот впервые введены архивные документы, раскрывающие процесс создания Южно-Русского общества технологов. Social and economic conditions of occurrence
of Southern - Russian Society of Technologists (SRST) are considered. On the basis of
studying the history of preparation and statement of the society Charter, standard legal base of its opening is investigated. The archival documents revealing the process of Southern -
Russian Society of Technologists creation are putfirst into the scientific revolution.