Академік Ю. К. Делімарський – видатний український учений-хімік - Восколуп, В.П. (Питання історії науки і техніки, 2012)
У статті висвітлено основні етапи життєвого шляху та наукової діяльності видатного українського хіміка Ю. К. Делімарського. Показано його внесок у розвиток неорганічної хімії, подано короткий огляд педагогічної діяльності вченого. Статья посвящена освещению основных моментов жизненного
пути и научной деятельности выдающегося украинского химика Ю. К. Делимарского, представлен его вклад в развитие неорганической химии, подано краткое обозрение педагогической деятельности ученого. The article highlights the major milestones of life and scientific activity of the outstanding Ukrainian chemist Y. K. Delimarsky. His contribution to the development of inorganic chemistry is described; a brief overview of the educational activities of the scientist is given.