Чаговець Василь Юрійович – засновник електрофізіологічних досліджень в Україні - Клименко, Л.О. (Питання історії науки і техніки, 2012)
Статтю присвячено видатному українському фізіологу В.Ю. Чаговцю – основоположнику нового наукового напряму в фізіології – електрофізіології. Описано його перші студентські дослідження і отримані результати. Охарактеризовано його внесок у розвиток гастроентерології. Статья посвящена выдающемуся украинскому физиологу В.Ю. Чаговцу – основоположнику нового научного направления в физиологии – электрофизиологии. Описаны его первые студенческие исследования и полученные результаты. Охарактеризован его вклад в развитие гастроэнтерологии. The paper is dedicated to the outstanding Ukrainian physiologist V.J. Chagovets – founder of new scientific direction to the physiology – electrophysiology. Describe of the first student research and research findings. The author characterizes his contribution in development of gastroenterology.