До питания про психологічну складову поетичного тексту М. Стельмаха - Пікалова, А.О. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Стаття присвячена вивченню дитячої поезії М. Стельмаха у ракурсі специфіки відображення мовної картини
світу поета з урахуванням його психічних особливостей та психічних особливостей читачів-дітей, вивчається
дидактична значущість поетичних текстів, скерованість їх на формування мовної та комунікативної компетенції юних
адресатів. Статья посвящена изучению детской поэзии М. Стельмаха в ракурсе специфики отражении языковой картины
мира поэта с учетом его психических особенностей и психических особенностей читателей-детей, изучается
дидактическая значимость поэтических текстов, их направленность на формирование языковой и коммуникативной
компетенции юных адресатов. The article is devoted to studying of children poetry of M. Stelmah in the spectrum of the specific character of the
reflection of the lingual picture with consideration of his psychical features and psychical ones of the readers-children, the
didactic importance of the poetic text is studied, their direction to the formation of the lingual and communicative competence of
young addresses.