Кримська реальність як PR-action крізь призму стереотипів її сприйняття інформаційними структурами України - Старіш, О.Г. (Культура народов Причерноморья, 2007)
После распада тоталитарной системы особую роль в становлении новых независимых государств играютрегионы, предыстория которых имеет ряд отличительных характеристик. Для Украины таким регионом является Крым. Для стабильности и целостности государства непреходящую роль в процессе формирования прогосударственных воззрений играют средства массовой коммуникации, которые и формируют базовые стереотипы как восприятия, так и поведения общества. Після розпаду тоталітарної системи особливу роль у становленні нових незалежних держав відіграють регіони, попередня історія яких має ряд відмітних характеристик. Для України таким регіоном є Крим. Для стабільності й цілісності держави важливу роль у процесі формування продержавницьких поглядів відіграють засоби масової комунікації, які й формують базові стереотипи як сприйняття, так і поведінки суспільства. Since the totalitarian system has been collapsed, special role of the new independent countries development belongs to the regions, which prehistory has a lot of characteristic features. The Crimea is such kind of regions for Ukraine. Mass communication means take major part in government opinion forming process for stabilization and safety of the country. They form basic stereotypes both perception and behaviour in society.