Краєзнавство як духовний вимір української національної ідеї на матеріалі тижневика "Панорама Сумщини" - Ткаченко, О.Г. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье на материале еженедельника „Панорама Сумщини" рассматриваются краеведческие исследования
Геннадия Петрова как проявление наивысшего уровня национального сознания, направленного на формирование идейно-
эстетической концепции дальнейшего развития Украины. У статті на матеріалі тижневика „Панорама Сумщини" розглядаються краєзнавчі розвідки Геннадія Петрова як
ознака вищого рівня національної свідомості, спрямованої на формування ідейно-естетичної концепції подальшого
розвитку України. The article deals with local lore researches of Hennadiy Petrov (printed in weekly issue of “Panorama Sumshchyny"). They
are the sign of national consciousness of the highest level, aiming at creating ideological and aesthetic conception of further
Ukrainian development.