Питання української національної ідентичності на сторінках журналу "Київ" - Желіховська, Н.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
У статті розглядаються міркування щодо сутності понять „український народ", „національна ідея", „ми -
українці" відомих науковців та літературознавців. Методом контент-аналізу досліджується висвітлення в українській
публіцистиці етноніму українці {український), як ознаки національної ідентичності. В статье рассматриваются размышления о сущности понятий «украинский народ», «национальная идея», «мы -
украинцы» известных ученых и литературоведов. An article investigates thoughts of prominent scientists and literary critics according to the essence of the follwing terms:
"Ukrainian nation", "national idea", "we are Ukrainians". The ethnic origin of the term "ukrainians "("ukrainian") as a sign of
national identity is investigated in Ukrainian publicism by the method of content-analysis.