До питання створення першої української енциклопедiї (за матерiалами особистих архiвiв Ф.Вовка та I.Франка) - Франко, А.; Франко, О. (Народознавчі зошити, 2010)
У статтi висвiтлено процес вiд задуму до втiлення в реальнiсть iдеї видання першої української енциклопедiї, iнiцiаторами i виконавцями якої були Федiр Вовк, Iван Франко, Iван Раковський, Зенон Кузеля. Значна увага зосереджена на iсторико-етнографiчних матерiалах першої та другої українських енциклопедiй.