Український фольклорний анекдот як гуманiтарна цiннiсть та гуманiстичний iдеал: перспективи вивчення - Кімакович, І. (Народознавчі зошити, 2010)
Кирчiв Р.Ф. Етюди до студій над українським народним анекдотом. Львiв: Інститут народознавства НАН України, 2008. 268 c.