Стратегії і напрями трансформування регіональних економічних відносин вміжнародній економіці - Наливайченко, К.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
На современном этапе, когда качественно новым закономерным этапом интернационализации хозяйственной жизни, что предусматривает более тесное сближение отдельных национальных хозяйств, есть экономическая интеграция, в рамках которой обеспечивается концентрация и переплетение капиталов, проведение согласованной международной экономической политики, чрезвычайно важно исследовать, как развиваются региональные экономиче- ские отношения в мировой экономике. На сучасному етапі, коли якісно новим закономірним етапом інтернаціоналізації господарського життя, що передбачає більш тісне зближення окремих національних господарств, є економічна інтеграція, в рамках якої забезпечується концентрація і переплетення капіталів, проведення узгодженої міжнародної економічної політики, надзвичайно важливо дослідити, як розвиваються регіональні економічні відносини в світовій економіці.