Північно-Східний науковий центр Академії наук України: короткий історичний нарис - Звонкова, Г.Л. (Питання історії науки і техніки, 2012)
Показано, як здійснювалася і координувалася робота по розробці науково-технічних програм, спрямованих на прискорений розвиток економіки, установами академічної науки Північно-Східного регіону Української РСР. Показано, как осуществлялась и координировалась работа по разработке научно-технических программ, направленных на ускоренное развитие экономики, учреждениями академической науки Северо-Восточного региона Украинской ССР. Shows how to implement and coordinate the work on the development of research programs aimed at fostering economic development, academic research institutions of the North-East region of the Ukrainian SSR.