Пожежі на борошномельних млинах Правобережної України у ХІХ ст.: причини та наслідки - Жам, О.М. (Питання історії науки і техніки, 2012)
У статті аналізуються причини і соціально-економічні наслідки пожеж на борошномельних млинах Правобережної України у ХІХ столітті. Розглядаються питання організації заходів із протипожежної безпеки на млинах. В статье анализируются причины и социально-экономические последствия пожаров на мукомольных мельницах Правобережной Украине в ХІХ веке. Рассматриваются вопросы организации мер противопожарной безопасности на мельницах. In the article analyzed of causes and socio-economic sequels firs in the flour-milling in the Right-Bank Ukraine of XIX century. Consider questions organized of fire-prevention measures safety in the mill.