Значення та варіації густини у центрі мас еліпсоїдальних планет - Фис, М.М.; Зазуляк, П.М.; Черняга, П.Г. (Кинематика и физика небесных тел, 2013)
Отримано формулу для визначення густини в центрі мас планети. Розраховані значення густини добре узгоджуються з даними спостережень, а одержані межі їхньої зміни дозволяють будувати більш вірогідні розподіли мас, що є особливо актуальним при дослідженні внутрішньої структури планет Сонячної системи. Получена формула для определения плотности в центре масс планеты. Вычисленные значения плотности хорошо согласуются с данными наблюдений, а полученные пределы их изменений позволяют строить более достоверные распределения масс, что особенно актуально при исследовании внутренней структуры планет Солнечной системы. A formula for the determination of the density value in the mass centre of a planet is derived. The values calculated are in good agreement with observational data. The obtained boundaries for their changes enable one to build more reliable mass distributions, which is especially urgent in the study of the internal structure of planets of the solar system.