Особливості поширення ДНЧ-хвиль у внутрішній магнітосфері Землі - Менджул, Д.І.; Агапітов, О.В.; Черемних, О.К. (Кинематика и физика небесных тел, 2013)
Отримано променеві траєкторії хвиль діапазону дуже низьких частот при недактовому поширенні у внутрішній магнітосфері Землі в залежності від локалізації області їхньої генерації, частоти та початкового кута між вектором хвильової нормалі та вектором напруженості зовнішнього магнітного поля. Получены лучевые траектории волн диапазона очень низких частот при неканализированном распространении во внутренней магнитосфере Земли в зависимости от локализации области их генерации, частоты и начального угла между вектором волновой нормали и вектором напряженности внешнего магнитного поля. The non-ducted propagation characteristics of VLF waves in the inner magnetosphere are studied with respect to their frequency, source localization, and initial angle between the wave-normal and background magnetic field.