Теорія ентропії джерел інформації та її застосування в задачах штучного інтелекту - Погонець, І.О. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
У статті подано теоретичні основи цифрової обробки даних на базі інформаційних мір ентропії для
розв’язання задач штучного інтелекту. Проаналізовано існуючі міри ентропії та проведено аналіз
статистичних, кореляційних і спектральних характеристик джерел інформації. В статье даны теоретические основы цифровой обработки данных на базе информационных мер энтропии
для решения задач искусственного интеллекта. Проанализированы существующие меры энтропии и
проведен анализ статистических, корреляционных и спектральных характеристик источников информации.