Історіографічний аспект дослідження історії становлення та розвитку хімії як науки у Харківському технологічному (хіміко-технологічному) інституті - Шульга, І.М. (Питання історії науки і техніки, 2013)
У статті проаналізована історіографія дослідження історії становлення та розвитку хімії як науки в Харківському технологічному (хіміко-технологічному) інституті. Основний комплекс історіографічних джерел складається з робіт, присвячених історії хімії в інституті, спеціальних праць з підготовки інженера-хіміка та досліджень з організації наукової роботи. Показано, що на сьогоднішній день тема у такій постановці комплексно не досліджувалась. В статье анализируется историография исследования становления и развития химии
как науки в Харьковском технологическом (химико-технологическом) институте. Основной комплекс историографических источников состоит из работ, посвященных истории химии в институте, специальных исследований с вопроса подготовки инженера-химика, а также организации научной работы. Показано, что на сегодняшний день тема в такой формулировке комплексно не изучена. The article is devoted to the historiographic analysis of the history of formation and development of chemistry as a branch of science in Kharkov technological (chemical and technological) institute. The historiographic sources consist of three groups: the works on the history of chemistry in the institute, special investigations of the training process for the preparing of engineer-chemists, and the literature on the organization of scientific work.