Внесок інтелектуалів Бессарабії у розвиток природничих наук (кінець ХІХ – перша половина ХХ ст.) - Циганенко, Л.Ф. (Питання історії науки і техніки, 2013)
Розглядається внесок видатних бессарабців кінця ХІХ – початку ХХ ст. Л.В. Писаржевського, В.Є. Варзара, М.М. Донича у розвиток науки. Рассматривается вклад выдающихся бесарабцев конца XIX – начала XX века Л.В. Писаржевського, В.Е. Варзара, Н.Н. Донича в развитие науки. Contribution of outstanding besarabiens late XIX - early XX century L.V. Pisarzhevsky, V.E. Varzar, N.N. Donich to science is considered.