До історії музеєфікації археологічних пам’яток Криму - Кемалова, А.Р. (Питання історії науки і техніки, 2013)
У статті розглянуто основні етапи музеєфікації археологічних пам'яток і створення на базі античного городища Калос Лімен Історико-археологічного заповідника «Калос Лімен» − єдиного в Північно-Західному Криму. В статье рассмотрены основные этапы музеефикации археологических памятников и создание на базе античного городища Калос Лимен Историко-археологического заповедника «Калос Лимен» – единственного в Северо-Западном Крыму. The article describes the basic steps museification of archaeological monuments and creation on the basis of the antiquity settlement of Kalos Limen Historical and Archaeological Reservation "Kalos Limen" − the only one in the North-Western Crimea.