Становлення та діяльність Полтавського художнього музею на тлі розвитку образотворчого мистецтва Полтавщини 17–20 ст. - Пістоленко, І.О. (Питання історії науки і техніки, 2013)
Статтю присвячено етапам створення та діяльності художнього музею в Полтаві на основі відповідних передумов у 17 ст. – на початку 20 ст. до перетворення цього закладу на центр культурно-мистецького музейного простору Полтавщини у наш час. Статья посвящена этапам создания и деятельности художественного музея в Полтаве на основе соответствующих предпосылок в 17- начале 20 вв. до превращения этого учреждения в центр культурно-художественного музейного пространства Полтавщины в наше время. The article is devoted to the creation and activity of the Arts Museum in Poltava on the basis of appropriate prerequisites in the 17-th – at the beginning of the 20-th centuries to conversion of this institution into the center of cultural and arts museum area of the Poltava region nowadays.