Історичні передумови виникнення науково-технічної періодики Харківського політехнічного інституту - Сопко, Р.О. (Питання історії науки і техніки, 2013)
Стаття присвячена характеристиці історичних передумов виникнення науково-технічної періодики в Харківському політехнічному інституті. Доведена значущість відзначених соціально-економічних, географічних, політико-адміністративних, кадрових та інформаційних передумов для заснування видань, що стали цінними джерелами з історії вітчизняної та світової науки й техніки. Статья посвящена характеристике исторических предпосылок возникновения научно-технической периодики в Харьковском политехническом институте. Доказана значимость отмеченных социально-экономических, географических, политико-административных, кадровых и информационных предпосылок для основания изданий, которые стали ценными источниками по истории отечественной и мировой науки и техники. Article devoted to a description of the historical background
of scientific and technical periodicals in Kharkiv Polytechnic Institute. Proved the weight of these socio-economic, geographic, political, administrative, human and information prerequisites for a publications, became a valuable source on the history of domestic and world science and technology.