Будівництво пароплавів Чорноморського воєнно-морського флоту (20-50 рр. ХІХ ст.) - Вдовиченко, Є.В. (Питання історії науки і техніки, 2013)
У статті проаналізовано особливості будівництва пароплавів Чорноморського
воєнно-морського флоту та наведено їх конструктивні характеристики. Визначено роль керівного складу флоту, державних структур у формуванні виробничої бази верфей Півдня України. У відповідності до загального розвитку верфей обґрунтовано причини повільних темпів створення нових типів суден. В статье проанализированы особенности строительства пароходов Черноморского военно-морского флота и приведены их конструктивные характеристики. Определена роль руководящего состава флота и государственных структур в формировании производственной базы верфей Юга Украины. В соответствии с общим развитием верфей обоснованно причины медленных темпов создания новых типов судов. The article deals with the analysis of the main features
of shipbuilding Black Sea naval fleet and gives their structural characteristics. It defines
the role of managing the fleet and government agencies in shaping industrial base shipyards
southern Ukraine. In accordance with the general development of shipyards reasonably
cause the slow pace of development of new types of vessels.