Становлення та розвиток кондиціонеробудування в Україні в другій половині ХХ століття - Ушенко, П.А. (Питання історії науки і техніки, 2013)
Проведений аналіз чинників, що впливали на становлення та розвиток кондиціонеробудування в Україні. Розкрито процес формування та розвитку цієї нової галузі машинобудування у СРСР у другій половині XX століття. Проведен анализ факторов, повлиявших на становление и развитие кондиционеростроения в Украине. Раскрыт процесс формирования и развития этой новой отрасли машиностроения в СССР во второй половине XX века. The analysis of the factors that influenced the air conditioning formation and evolution in Ukraine is given. Revealed the formation and development of this new field of engineering in the Soviet Union in the second half of the XX century.