Фізика в найстарішому технічному навчальному закладі України (1844-1920) - Кожушко, Б.В. (Питання історії науки і техніки, 2013)
У статті зроблена спроба дослідити історію становлення та розвитку фізики (як навчальної дисципліни, так і фундаментальної науки) в стінах Національного університету „Львівська Політехніка” від самого початку його створення. Крім того, повернуто забуті імена деяких відомих вчених та педагогів, які там працювали. В статье сделана попытка исследования истории становления и
развития физики (как учебного предмета, так и фундаментальной науки) в стенах Национального университета „Львівська політехніка” от самого начала создания учреждения. Кроме того, возвращены забытые имена некоторых известных ученых и преподавателей, которые там работали. The paper purports to analyze the history of formation and development of physics
(as an academic discipline, and the fundamental science) in the National Lviv Polytechic University from the very first day of its establishment. In addition, it retrieves certain forgotten
names of famous scientists and lecturers who worked there.