Музей з особливим статусом - Баталкіна, В.І. (Питання історії науки і техніки, 2013)
У відновленому старовинному приміщенні, яке знаходиться в Запоріжжі на березі річки Мокра Московка, розмістився приватний Музей-галерея прикладної кераміки та живописної творчості Іллі та Олексія Бурлай. Мета створення музею-галереї, який був відкритий 18 червня 2008 року, – збереження архітектурного надбання Запорізького краю та дослідження історії інженерної справи, з якими пов’язана родина Бурлай-Хілтманн.